Deutsch
Wikkelen
Zoeken

Home   >    Bedrijfsprofiel   >   Duurzaam Ondernemen

Duurzaam Ondernemen

afbeelding

Jopak Packaging Solutions is zich bewust van het feit dat duurzaam ondernemen een bijdrage levert aan de kwaliteit van het milieu en onze samenleving. Wij hebben een duurzaam beleid dat er op gericht is zorgvuldig om te gaan met mens, omgeving en planeet.

Ons beleid omtrent duurzaam ondernemen wordt vergaand doorgevoerd, zowel intern als extern en is gebaseerd op onze 7 Duurzaam-ondernemen-speerpunten.

Staatsecretaris Mevr. Mansveld heeft een brief naar de 2e Kamer gestuurd met het plan om het gratis weggeven van plastic draagtassen te verbieden per 1/1/2016. Lees hier meer

1. Vergaande digitalisering: Paper Less project.
Een belangrijk onderdeel van ons beleid omtrent duurzaam ondernemen is het paper less project, waarbij wij het verbruik van papier binnen onze organisatie hebben vermindert tot het absoluut noodzakelijke. Dit betekent concreet dat we zoveel mogelijk via de e-mail communiceren, orderbevestigingen, offertes en facturen versturen  per e-mail etc  in plaats van de documenten uit te printen en per post te versturen.
Ook is onze papieren folder waar mogelijk vervangen door een digitale nieuwsbrief

2. Efficiënte routeplanning, elektrisch rijden en volumebeperking in Transport
Onze routes naar de klant worden zo zorgvuldig mogelijk ingepland, waarbij op een zo efficiënt mogelijke manier gereden wordt, om onnodige extra kilometers te vermijden, waarbij de snelle levering aan onze klant niet uit het oog wordt verloren.

Verder hebben we zelfs al een begin gemaakt om ons wagenpark om te zetten naar elektrisch rijden. Elektrisch rijden heeft grote voordelen voor het klimaat, de automobilist en zelfs de leefomgeving.

Met onze Fill air- en New air- luchtkussensystemen maakt u zelf gemakkelijk en snel schokdempende en beschermende luchtkussenzakjes of luchtkussenfolie met noppen. Hierdoor verkleint u het te vervoeren volume. In plaats van een rol luchtkussenfolie met lucht of een zak luchtzakjes, wordt er een kleine rol folie verzonden waar door u op locatie lucht in wordt geblazen. Hiermede wordt ook de opslagcapaciteit voor uw locatie vermindert.  

3. Afvalscheiding en Energieverbruik verminderen
Door gedreven afvalsortering en –beheer en het zoveel mogelijk vermijden van wegwerpproducten proberen we de afvalberg te beheersen en te verminderen.
Door automatische lichtschakelingen en een programmering van de warmtebronnen zorgen we voor een vermindering van ons energieverbruik.

4. Verbeteren bedrijfsprocessen door ISO certificering
Jopak werkt aan het verbeteren van haar bedrijfsprocessen en zo te voldoen aan de ISO normeringen.
ISO certificering helpt ons om de processen die er toe doen te identificeren en te optimaliseren. Processen en structuren worden voor de gehele organisatie duidelijk, waaronder communicatiestructuren, taken en verantwoordelijkheden. Betrokkenheid van de medewerkers kan hierdoor vergroot worden, wat bevorderlijk kan zijn voor de werksfeer, werkdruk en ziekteverzuim.
Het verhoogt tevens de efficiency, wat kan resulteren in kostenbesparingen.

Problemen kunnen tijdig gesignaleerd en geïdentificeerd worden, waardoor actie ondernomen kan worden om fouten in de toekomst te voorkomen.
Onze klant en klanttevredenheid staan hierbij centraal, zodat de klanttevredenheid geoptimaliseerd kan worden.

5. Ruim assortiment Recyclebare verpakkingen
Helemaal geen verpakking lijkt het meest milieuvriendelijk. Toch is dat niet zo.  Goederen kunnen nu eenmaal niet onbeschermd vervoerd worden. Dat levert schade, verlies en bederf op. En dat betekent verspilling van materiaal en energie om het product te fabriceren. Dus goed verpakken helpt om de afvalberg te verkleinen en het milieu te beschermen. Een bewuste keuze van de gebruikte materialen is dus van evident belang en recyclebare materialen helpen daarbij.

Golfkartonnen verpakkingen zoals Amerikaanse Vouwdozen, eindloos golfkarton, golfkartonnen verzendenveloppen, boekverpakkingen en flesverpakkingen worden allemaal opgenomen in het recycleproces. Golfkarton bestaat voor meer dan de helft uit gerecycled papier. Op vele van onze golfkartonnen verpakkingen staat het Resy logo afgebeeld..

In ons assortiment hebben we ook de OPnieuw draagtassen: Duurzaam & kostenbesparend!
De OPnieuw draagtas is de nieuwe draagtassenkwaliteit! Gemaakt uit 100% gerecycled afval dat is verkregen uit het eigen gesloten afval circuit. Door de draagtas uit gerecycled afval te produceren wordt de nieuwe grondstof bespaard. Dat is niet alleen duurzaam maar ook nog eens kostenbesparend!

6. Veel van onze producenten gebruiken voornamelijkFSC gekeurde materialen.
Jopak levert jaarlijks grote hoeveelheden aan verpakkingen en verpakkingsmaterialen, gemaakt van papier, karton, kunststof en hout. Ons aankoopbeleid van verpakkingen en verpakkingsmaterialen is sterk milieuvriendelijk georiënteerd door bij voorkeur samen te werken met leveranciers van producten die ethisch en ecologisch verantwoord handelen. En ze daarin aan te moedigen door het gebruik van eco-keurmerken en-certificaten. Samen met hen spannen we ons in voor een betere leefwereld voor onze kinderen en kleinkinderen.

Veel van onze producenten gebruiken voornamelijkFSC gekeurde materialen. Het internationale, onafhankelijke FSC-keurmerk verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn. Alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties bevelen FSC aan.

7. Verpakkingskeuze en -procesanalyse
Onze klanten adviseren en informeren we over en bieden we waar het kan milieuvriendelijke en recyclebare verpakking en verpakkingsmaterialen aan met een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Door een juiste toepassing van verpakken, een gebruik van de juiste materialen en afmetingen, kunt u als klant ook een bijdrage leveren aan de vermindering van grondstofverbruik.

Middels onze Verpakkingsprocesanalyse bieden wij u de mogelijkheid om kosteloos en geheel vrijblijvend uw verpakkingproces te laten analyseren. Wij berekenen de meest efficiënte verpakking en logistieke handeling voor u. Zodat u met minder verpakking meer rendement behaalt. Doorgaans levert dit voor u een besparing op.

Jopak Packaging Solutions

Klantenservice

Klantenservice

Adresgegevens

Adresgegevens

Jopak Packaging Solutions
Eisenhowerweg 21
5466 AB  Veghel
+31 (0)413 724 904
info@jopak.eu


KVK: 65157923
BTW: NL856001922B01

Op de hoogte blijven

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen en nieuwtjes! Aanmelden nieuwsbrief
Veilig betalen ICEPay