Deutsch
Wikkelen
Zoeken

Home   >    Bestellen en betalen   >   Betalen

Betalen

Indien u al klant bent bij Jopak, dan zijn uw bestaande betalingsvoorwaarden van toepassing. Bent u een nieuwe klant en bestelt u voor de eerste keer, dan wordt de bestelling via iDEAL of contant bij afhalen afgerekend. Afhalen kan alleen op afspraak. 
Voor uw eerstvolgende bestelling bestaat de mogelijkheid om op rekening te betalen. U dient hiervoor wel in het bezit te zijn van een geldig inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden.

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankierprogramma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft u zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maakt u gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, SNS Bank of Triodos Bank, dan kunt u direct met iDEAL betalen. U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent.

Indien uw aanvraag voor betaling via een factuur door ons is geaccordeerd, betaalt u achteraf via een factuur. Deze factuur dient binnen 30 dagen te zijn voldaan.


ICEPAY BV / Stichting Escrow ICEPAY

Als u een online betaling heeft gedaan, dan wordt deze betaling afgehandeld door Payment Service Provider ICEPAY. Er staat dan na uw betaling ICEPAY BV of Stichting Escrow ICEPAY op uw bankafschrift. Dit betekent dat ICEPAY BV verantwoordelijk is voor de afhandeling van uw online betaling. ICEPAY BV / Stichting Escrow ICEPAY handelt enkel de betaling af en heeft dus geen invloed op de levering van de door u bestelde producten of diensten.

ICEPAY BV is een Payment Service Provider (PSP). Als PSP maakt ICEPAY het voor webwinkeliers mogelijk om diverse online betaalmethodes, zoals bijvoorbeeld iDEAL, creditcard en PayPal, aan te bieden in hun webshop. Zo kunt u als consument uw online aankopen bij deze webshops gemakkelijk en binnen een betrouwbare, veilige omgeving betalen.

Hieronder vindt u een antwoord op veelgestelde vragen over uw betaling en bestelling.

Waarom staat er 'ICEPAY BV / Stichting Escrow ICEPAY' op mijn bankafschrift?

ICEPAY zorgt ervoor dat uw betaling terechtkomt bij Jopak Packaging Solutions. ICEPAY is de eerste partij die uw betaling verwerkt en daarom staat er ICEPAY BV of Stichting Escrow ICEPAY op uw afschrift.

Escrow staat voor derdengelden. Derdengelden zijn geldsommen van klanten van ICEPAY. Deze geldsommen worden beheerd door Stichting Escrow ICEPAY op grond van de functie van ICEPAY als Payment Service Provider. Deze werkwijze komt voort uit strenge regelgeving en controle op de activiteiten van ICEPAY (en andere PSP’s) vanuit o.a. de Nederlansche Bank.

Het werken met een Stichting derdengelden heeft 2 belangrijke redenen:

  • Derdengelden mogen niet worden gebruikt voor anderen doeleinden.
  • In het geval van een failissement, vallen de derdengelden buiten dit failissement.

Is mijn online betaling veilig?

Als u een transactie via ICEPAY verricht, kunt u er van uit gaan dat deze op verschillende manieren beveiligd is. ICEPAY dient zich als Payment Service Provider aan strenge regels te houden die betrekking hebben op o.a. de veiligheid van transactieverkeer.

  • ICEPAY geniet momenteel een vrijstelling voor DNB toezicht. Nieuwe details over de huidige status worden gecommuniceerd op het moment dat deze beschikbaar zijn.
  • ICEPAY is iDEAL gecertificeerd door Currence, de eigenaar van iDEAL. Daarmee voldoet ICEPAY aan de strenge iDEAL veiligheidseisen van Currence.
  • Verder maakt ICEPAY gebruik van SSL certificaten. Dit betekent dat u uw online transactie binnen een beveiligde webomgeving verricht. U kunt zelf controleren of de webpagina waar u zich bevindt, beveiligd is. Als in de adresbalk van uw browser https:// met de link van de webshop of Payment Service Provider (ICEPAY) staat, dan weet u dat de pagina beveiligd is.
Hoe werkt online betalen via ICEPAY?

U heeft uw bestelling gedaan in onze webshop. De online betaling die u aan Jopak Packaging Solutions heeft gedaan, wordt afgehandeld door ICEPAY BV Dit betekent dat ICEPAY ervoor zorgt dat uw online betaling wordt overgemaakt naar de rekening van Jopak Packaging Solutions. U kunt dit vergelijken met de activiteiten die een bank verricht om te zorgen dat een betaling van de ene rekening naar de andere wordt overgemaakt.

Is mijn betaling ontvangen door ICEPAY?

Voor vragen over de status van uw online betalingen kunt u zich tot Jopak Packaging Solutions richten.

Ik heb betaald, maar ik wil mijn bestelling annuleren, heb deze niet ontvangen of wil de bestelling terugsturen?

ICEPAY heeft geen invloed op het verloop van de levering van uw bestelling. Hierover kunt u contact opnemen met Jopak Packaging Solutions op 0413-724904.

Jopak Packaging Solutions

Klantenservice

Klantenservice

Adresgegevens

Adresgegevens

Jopak Packaging Solutions
Eisenhowerweg 21
5466 AB  Veghel
+31 (0)413 724 904
info@jopak.eu


KVK: 65157923
BTW: NL856001922B01

Op de hoogte blijven

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen en nieuwtjes! Aanmelden nieuwsbrief
Veilig betalen ICEPay